Την Κυριακή στη πόλη μας θα πραγματοποιηθεί η Τιτανομαχία.. Σύμφωνα με τη μυθολογία οι Τιτάνες που πολέμησαν καθοδηγούνταν απο τον Κρόνο και στις τάξεις τους βρίσκονταν οι: Κόιος, Κριός, Υπερίων, Ιαπετός και Άτλας.

Ο Άτλας είναι και ο συνδετικός κρίκος με την υγεία σου και το Ithaca Chiropractic Center. Αποτελεί μυθική μορφή που κρατούσε στους ώμους του το θόλο του Ουρανού πάνω απο τη Γη ή σύμφωνα με άλλους, τον Ουρανό και τη Γη μαζί. Το καθήκον του Άτλαντα και ο ρόλος του αντικατοπτρίζεται και στο όνομα του: συγγενεύει με το επίθετο «αταλάντευτος», που σημαίνει στερεός, ανθεκτικός, αυτός που υπομένει να σηκώνει βάρη. Οι ποιητές τον χαρακτήριζαν πνεύμα ισχυρό και ακλόνητο. Επιπλέον, ο Άτλαντας, λόγω της θέσης του λέγεται πως κατείχε απέραντη σοφία και γνώση οικουμενική!

Γνωρίζατε ότι ο πρώτος σπόνδυλος της σπονδυλικής στήλης, ο Άτλας, πήρε το όνομα του απο το πρόσωπο της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας;!

 

Έτσι ακριβώς όπως η μυθική φιγούρα, ο δικός μας Άτλας κρατάει τον «κόσμο» μας, το κεφάλι και τον εγκέφαλο μας στους ώμους του! Πάνω στους δικούς μας ώμους, ο καθένας φέρνει τον εσωτερικό του κόσμο, το νευρικό του σύστημα, όπου παίρνουν συνεχώς μορφή όσα οι αισθήσεις μας στέλνουν. Ο Άτλας όχι μόνο στηρίζει το κρανίο αλλά αποτελεί και σημείο ισορροπίας και διεύθυνσης της σπονδυλικής στήλης και του σκελετού.

Η σπονδυλική μας στήλη είναι ο σύνδεσμος μεταξύ εγκεφάλου και σώματος, μεταξύ σκέψεων και σώματος. Απο αυτή περνούν όλα τα νευρικά μηνύματα που στέλνονται στο σώμα μας. Αν ο Άτλας μας δεν είναι στη σωστή θέση και δεν μπορεί να βγάλει εις πέρας τη δουλειά που πρέπει, πως είναι δυνατόν το υπόλοιπο σώμα να λειτουργήσει σωστά; Μια μετατόπιση του μπορεί να αποφέρει σοβαρές βλάβες και μεταβολές στη λειτουργία του σώματος.

Στο Ithaca Chiropractic Center ειδικευόμαστε στον Άτλαντα σου και σε τυχόν προβλήματα που αυτός μπορεί να επιφέρει στον νευρικό και σκελετικό σου σύστημα. Χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με σκοπό τον ακριβή προσδιορισμό της φύσης του προβλήματος, την ορθή διάγνωση αλλά και την αποτελεσματική έκβαση. Γίνεται διερεύνηση της τρισδιάστατης μετατόπισης της κεφαλής και του αυχένα σε σχέση με τον άξονα της σπονδυλικής στήλης. Μια τέτοια μετατόπιση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο νωτιαίος μυελός και διάφορα νεύρα καθώς και αρτηρίες και αγγεία να βρίσκονται υπό συνεχή πίεση.

Το αποτέλεσμα, πόνοι, ενοχλήσεις και ασθένειες διαφόρων ειδών. Σε κάποια άτομα αυτό εκφράζεται ως ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνίες και μουδιάσματα ενώ σε άλλους ως στομαχόπονους, δυσκοιλιότητα, αδυναμία, κούραση και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Με την διαδικασία της χειροπρακτικής ανάταξης, το σώμα επαναφέρει τη σωστή θέση και λειτουργία του Άτλαντα και η πίεση στο νευρικό σύστημα αφαιρείται. Τότε, γίνεται δυνατή η αποκατάσταση της σωματικής ισορροπίας και συμμετρίας. Με την πρώτη ανάταξη ξεκινάει λοιπόν η διαδικασία της αυτοθεραπείας και ανάρρωσης του οργανισμού.

Ο δικός σου Άτλας, κρατάει τον «κόσμο» σου οπως θα έπρεπε; Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας, στο 22210-87068 και κλείσε ραντεβού πρώτης αξιολόγησης να μάθεις!