«Ατύχησε στην υγεία του», «Μακάρι να ήμουν και εγώ έτσι τυχερός.», «Να σου τύχει καλή υγεία», «Αχ, να ήμουν και εγώ τυχερός στην υγεία μου», είναι συχνά φράσεις που ακούω από άλλους, που ίσως και εσείς οι ίδιοι να έχετε ακοc16b690a6c1811dda6b3945f2179e669ύσει και πει. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι υγιείς επειδή είναι «τυχεροί» ή «έχουν καλή τύχη». Ναι, μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που προδιαθέτουν τους ανθρώπους σε ορισμένες καταστάσεις, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης.

Γνωρίζετε κάποιον ο οποίος πάντα φαίνεται να αρρωσταίνει με κρυολογήματα, γρίπες, αλλεργίες κάθε χρόνο; Ξέρετε κάποιον ο οποίος ταλαιπωρείται από προβλήματα εντέρου; Από χρόνιες ιγμορίτιδες, χρόνιο βήχα ή ακόμη και από χρόνιες ημικρανίες, χρόνιες ζαλάδες, χρόνια προβλήματα ύπνου; Πολύ συχνά ακούμε ανθρώπους να δηλώνουν πως είναι τυχεροί ή άτυχοι σύμφωνα με το αν το σώμα τους εκφράζει ή όχι αυτά τα συμπτώματα. Η δήλωση αυτή μπορεί να φαίνεται αληθινή, αλλά στην πραγματικότητα η εκδήλωση υγείας ή μη, δεν εξαρτάται από την τύχη.

Κάθε Τετάρτη στις 19.30 στο Ithaca γίνεται η ομιλία “Η Μεγάλη Ιδέα“, όπου αναλύουμε τον ορισμό της υγείας και αναφέρουμε τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Ελάτε αυτή τη Τετάρτη να μάθετε για την σημασία των συμπτωμάτων και πως το σώμα μας εκφράζει υγεία.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ακούσετε κάποιον να σχετίζει την υγεία με την τύχη, θυμηθείτε ότι η υγεία δεν εξαρτάται τόσο από την τύχη αλλά από τις αποφάσεις μας για την περίθαλψη και διατήρησή της. Κλειδί στο ταξίδι της υγείας μας αποτελεί η λειτουργία του νευρικού μας συστήματος.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται να κάνει ένα checkup και να εξετάσει τη λειτουργία του νευρικού του συστήματος, τότε φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί μας! Τηλεφωνήστε τώρα στο 2221087068 / 6948876570 για να μάθετε εάν είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη χειροπρακτική φροντίδα που προσφέρουμε.