Οι αλλεργίες είναι απο τις πιο συχνές χρόνιες παθήσεις σε όλο τον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι το 10-30% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει απο αλλεργική ρινίτιδα και παρεμφερή συμπτώματα. Πλησιάζει η εποχή, που άνθρωποι παντού υποφέρουν απο τις επιπτώσεις του αλλεργικού συναχιού, καταρροή, φαγούρα στα μάτια, επιθέσεις του φτερνίσματος! Επειδή η αλλεργική ρινίτιδα αναγκάζει το σώμα να υπερευαισθητοποιηθεί στη γύρη, η άνοιξη ισοδυναμεί για πολλούς με χαρτομάντηλα και κόκκινα και υγρά μάτια.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι και φέτος για εσάς ή τους αγαπημένους σας. Γνωρίζατε οτι η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό σας και να απαλύνει έτσι τις αλλεργίες και τα συμπτώματα αυτά της άνοιξης; Περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω, πρώτα όμως ας εξηγήσουμε τι είναι οι αλλεργίες.

 

Τι είναι οι αλλεργίες;

Οι αλλεργίες είναι αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικής απόκρισης του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε ουσίες που αναγνωρίζει ως ξένες. Στην περίπτωση του αλλεργικού συναχιού, η ξένη ουσία είναι η γύρη. Το σώμα για να αμυνθεί και να σε προστατεύσει παράγει ένα ειδικό αντίσωμα ως απάντηση σε αλλεργιογόνα όπως η γύρη. Ισταμίνη απελευθερώνεται απο τον οργανισμό μας όταν αυτό ανιχνεύει μια βλαβερή ξένη ουσία. Η έκκριση ισταμίνης είναι αυτή που προκαλεί τα συμπτώματα της αλλεργικής αντίδρασης, όπως το φτέρνισμα, τη φαγούρα, τη καταρροή και τα υγρά μάτια.

Φάρμακα όπως τα αντιισταμινικά, παρέχουν ανακούφιση απο τα συμτώματα και κάποια μπορεί να είναι και σωτήρια αν υπάρχει μια σοβαρή επείγουσα αλλεργική αντίδραση. Η χειροπρακτική φροντίδα αποτελεί διαφορετικό μέσο βοήθειας στην συγκεκριμένη περίπτωση. Προορίζεται περισσότερο για την αντιμετώπιση του λόγου έκφρασης της αλλεργικής αντίδρασης και όχι τόσο των συμπτωμάτων της. Ενώ πολλοί βοηθούνται και ανακουφίζονται απο τα συμπτώματα με τη χρήση αντιισταμινικών, το να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτη η αντίδραση πρώτα απο όλα στον οργανισμό, μας βοηθάει στο να βελτιώσουμε την συνολική εικόνα υγείας και ευεξίας.

Πως μπορεί να βοηθήσει η χειροπρακτική φροντίδα;

Το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα εξαρτώνται άμεσα απο το νευρικό, απο τη σωστή δηλαδή επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού για τον έλεγχο και συντονισμό των λειτουργιών τους. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να υπολειτουργήσει εαν η επικοινωνία αυτή έχει παρεμβολές, εξαιτίας κάποιας κακής ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης και πιο συγκεκριμένα της Άνω Αυχενικής Μοίρας. Μια πιθανή δυσλειτουργία της περιοχής μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στην επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού και αυτό με τη σειρά του να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού για προσαρμοστικότητα και ίαση.

Η χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λειτουργίας και ευθυγράμμισης της Άνω Αυχενικής Μοίρας, διορθώνοντας έτσι την επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και σώματος με την χειροπρακτική ανάταξη. Εξαιτίας λοιπόν της χειροπρακτικής ανάταξης, της διόρθωσης που γίνεται, η λειτουργία του οργανισμού βελτιώνεται και αυτό βοηθάει στη σωστή ρύθμιση παραγωγής ισταμίνης την περίοδο της άνοιξης (αλλά και κατά τις άλλες εποχές του χρόνου).

Σύμφωνα με έρευνες, αν και η χειροπρακτική φροντίδα δεν βελτιώνει όλες τις περιπτώσεις αλλεργίας, είναι αναμφίβολα ευεργιτική για κάποιους! Είσαι εσύ ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο αυτό που ταλαιπωρείται κάθε χρόνο απο αλλεργικές ρινίτιδες την άνοιξη; Ίσως η χειροπρακτική φροντίδα είναι η λύση που ψάχνεις. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο 22210-87068 για να προγραμματίσεις μια πρώτη αξιολόγηση!