Η επόμενη πρόταση μπορεί και να σας σοκάρει, μπορεί διαβάζοντας την να αισθανθείτε λίγο άβολα αλλά είναι μια απο τις αρχές με την οποία ζω την καθημερινότητα μου εντός και εκτός γραφείου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να τη μοιραστώ μαζί σας. Η τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας, ΔΕΝ καθορίζει και το μέλλον σας.

 

Στο Ithaca Chiropractic Center έρχονται άνθρωποι επειδή είναι άρρωστοι. Επειδή ασθενούν και επειδή το σώμα τους εκφράζει συμπτώματα. Αυτά τα άτομα έχουν εξαντλήσει κάθε ιατρική και εναλλακτική βοήθεια. Τους έχουν πει ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το πρόβλημα τους, να πάνε σπίτια τους και να μάθουν να ζουν με την διάγνωση που τους έχουν δώσει. Αυτό ΔΕΝ είναι καλό.. γιατί, η τρέχουσα κατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου ΔΕΝ καθορίζει και το μέλλον του.

 

Εάν με ακούσετε να μιλάω για τα διάφορα περιστατικά που έχω δει ή για ποιό λόγο μπορεί να έρχοναι ασθενείς στο γραφείο μου, θα ακούσετε διάφορα πράγματα που κυμαίνονται απο ημικρανίες, πεπτικά προβλήματα, τραύματα στο κεφάλι, Σκλήρυνση κατά πλάκας και Πάρκινσον! Εάν ακούσετε τις ιστορίες των ανθρώπων που είναι υπο τη χειροπρακτική φροντίδα θα μπορούσατε να πιστέψετε ότι η χειροπρακτική μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τη ψωρίαση ή τους μύκητες των νυχιών! Όμως, ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα. Μάλιστα, εγώ πρώτη θα σας πω ότι ούτε εγώ, ούτε ο καλύτερος γιατρός του κόσμου δεν μπορεί να θεραπεύσει ΚΑΜΙΑ ασθένεια. Οποιαδήποτε πάθηση, ασθένεια, αρρώστια έχει ποτέ θεραπευτεί, έχει θεραπευτεί απο το ίδιο το ανθρώπινο σώμα και όχι απο κάποιον γιατρό.

 

Ας πάρουμε το σενάριο ότι γλυστράτε και πέφτετε, χτυπάτε το χέρι σας και κόβεστε. Τρέχετε στο ντουλαπάκι, ρίχνετε σπέι, το τυλίγετε με επίδεσμο, παίρνετε και δυο αντιφλεγμονώδη και περιμένετε να κλείσει η πληγή. Μια εβδομάδα μετά και η πληγή έχει επουλωθεί. Πιστεύετε ότι το σπρέι, ο επίδεσμος ή το αντιφλεγμονώδες επούλωσαν την πληγή; Αν όντως αυτό νομίζετε, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μια μπριζόλα, κόψτε την, βάλτε της σπρέι, επίδεσμο και τρίψτε ότι χάπι θέλετε επάνω της. Σας εγγυώμαι ότι το κόψιμο εκείνο δεν θα επουλωθεί ποτέ. Φυσικά όμως το γνωρίζετε αυτό, το κομμάτι κρέας δεν θα επουλωθεί και το κόψιμο δεν θα κλείσει ποτέ γιατι δεν είναι ζωντανό! Και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο! Ας σταματήσουμε λοιπόν να δίνουμε τα εύσημα σε θεραπείες και γιατρούς γιατι η ίδια η ΖΩΗ είναι αυτή που μας θεραπεύει. Οι καλύτεροι επιστήμονες του κόσμου, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να θεραπεύσουν ούτε ένα «τραυματισμένο» δέντρο και το ζωντανό σώμα σου αυτή τη στιγμή φτιάχνει νέα κύτταρα ήπατος, επεξεργάζεται ερεθίσματα απο το οπτικό σου πεδίο, σκοτώνει καρκινικά κύτταρα και χωνεύει το φαγητό που μόλις έφαγες! ΕΣΥ, λοιπόν είσαι ο γιατρός!!

 

Ας πάρουμε και ένα δεύτερο σενάριο, σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί ακόμα… Ας σκεφτούμε για λίγο τη στιγμή εκείνη που ξεκινάει η διαδικασία να «φτιαχτεί» ένας άνθρωπος, τη στιγμή της ένωσης δύο κυττάρων δηλαδή. Ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο. Αυτά τα δύο μικρά κύτταρα έρχονται μαζί για να γίνουν ένα. Το νέο και ένα μοναδικό αυτό κύτταρο μεγαλώνει και τελικά χωρίζει σε δύο, απο δύο σε τέσσερα, απο τέσσερα σε οχτώ, δεκαέξι, τριάντα δύο, εξήντα τέσσερα, εκατόν είκοσι οχτώ, διακόσια πενήντα τέσσερα και ούτω καθεξης..

 

Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται έως ότου τα κύτταρα φτάσουν το μέγεθος ενός βατόμουρου περίπου. Κάπου σε αυτό το σημείο τα κύτταρα αρχίζουν και αλλάζουν. Θυμηθείτε ότι όλο αυτό ξεκίνησε απο ένα μοναδικό κύτταρο.. θα περίμενε λοιπόν κανείς, και όλα τα υπόλοιπα να είναι τα ίδια…δεν είναι όμως! Η μια πλευρά του βατόμουρου αρχίζει και αλλάζει τώρα και θα σχηματήσει αυτό που πρόκειται να γίνει το πρώτο όργανο για την ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. Ξέρετε ποιό είναι το πρώτο όργανο που δημιουργείται; ΠΑΝΤΑ, το πρώτο είναι ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός. ΓΙΑΤΙ άραγε;

 

Ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός είναι τα πρώτα που θα σχηματιστούν επειδή αποτελούν το κεντρικό σύστημα ελέγχου του σώματος μας. Αποτελούν το νευρικό μας σύστημα, το οποίο ρυθμίζει και ελέγχει τη λειτουργία όλων των άλλων συστημάτων. Βλέπετε, ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της υγείας μας, την ανάπτυξη και διατήρηση μας απο την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής μας.

 

Αυτό που θέλω να σας μείνει απο τα παραπάνω; Το γεγονός ότι μας διακατέχει μια ευφυΐα, μια σοφία. Μια ευφυΐα η οποία παίρνει εκείνο το νέο μοναδικό κύτταρο και το ωριμάζει μέχρι τη στιμγή που είναι έτοιμο να γεννηθει, η ίδια σοφία που αναπτύσσει το σώμα μέχρι την ενηλικίωση. Αυτή λοιπόν η ίδια η νοημοσύνη δεν αφήνει το σώμα μέχρι το τέλος, παραμένει, συντονίζει και ρυθμίζει τα 75 τρισεκατομμύρια κύτταρα που μας κάνουν αυτό που είμαστε.

 

Η τρέχουσα λοιπόν κατάσταση της υγείας σας, ΔΕΝ καθορίζει και το μέλλον σας. Έχουμε σχεδιαστεί για να είμαστε υγιείς, αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση. Αν βρείτε τον εαυτό σας να εκτροπιάζει απο αυτή τη ρύθμιση της υγείας, θα υπάρχει σίγουρα λόγος. Το πρώτο όργανο που αναπτύσσεται, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα είναι αυτό που ελέγχει όλα τα άλλα κύτταρα του σώματος. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ να αλλάξει το μέλλον σας, ώστε να εκφράσετε υγεία ακόμη μια φορά.

 

Θέλετε να ελέγξετε τη λειτουργία του νευρικού σας συστήματος; Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 22210-87068 και κλείστε μια αξιολόγηγη νέου μέλους!