Είναι ο πιο σημαντικός και λιγότερα γνωστός παράγοντας που επηρεάζει την υγεία μας.

Ο πιο υποτιμημένος παράγοντας για την υγεία ενός ατόμου είναι η προσαρμοστικότητα

 
adaptive_structures1

Η προσαρμοστικότητα είναι αυτή που επιτρέπει στην ανθρώπινη φυλή να είναι το κυρίαρχο είδος στον πλανήτη. Μπορούμε να ζήσουμε σε κάθε είδους περιβάλλον, από τις ερήμους της Σαχάρας μέχρι τις ζούγκλες του Αμαζονίου. Το σώμα μας μπορεί να προσαρμοστεί όχι μόνο σε διαφορετικές θερμοκρασίες, αλλά και σε διάφορα βακτήρια, χλωρίδα και πανίδα.

Παράδειγμα εξωτερικού ερεθίσματος είναι η θερμοκρασία. Όταν βρεθούμε σε ένα κρύο περιβάλλον, το σώμα μας θα προσαρμοστεί και θα αντιδράσει με ρίγος, ώστε να δημιουργήσει περισσότερη θερμότητα. Όταν αντίστοιχα κάνει ζέστη, το σώμα μας θα αντιδράσει με το φαινόμενο της εφίδρωσης (ώστε να δροσιστεί και να κρατήσει σταθερή της εσωτερική θερμοκρασία του σώματος μας).

Η προσαρμοστικότητα είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη, βιώσιμη υγεία.

Στο Ithaca Chiropractic Center, εξετάζουμε για τυχόν δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος και της σπονδυλικής στήλης, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα του σώματος να προσαρμόζεται στα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις πιο μελετημένες μεθόδους, εντοπίζουμε εάν υπάρχει μη ευθυγράμμιση της Άνω Αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος. Μετά τις εξετάσεις που πραγματοποιούμε θα σας πούμε αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με το πρόβλημα σας ή όχι.

Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας διαθέτει την ικανότητα να προσαρμόζεται στα διάφορα ερεθίσματα και σίγουρα θα δείτε βελτίωση στην υγεία σας.