Διάλεξε. Με ποιά απο τα παρακάτω συμφωνεις;

  1. Η υγεία είναι μια στατική κατάσταση.
  2. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι υγιείς, και αυτό δεν αλλάζει.
  3. Μπορείς να εξελιχθείς σε πιο υγιή άνθρωπο, ανεξάρτητα με το πότε ξεκινήσεις το ταξίδι σου αυτό.
  4. Το περιβάλλον και πως φροντίζω καθημερινά το μυαλό και το σώμα μου είναι πιο σημαντικά ακόμα και απο κάποιους παράγοντες κληρονομικότητας.

Αν συμφώνησες με τις πρώτες δύο δηλώσεις, τότε βρίσκεσαι σε μια κλειστή και στατική νοοτροπία σκέψης. Αν συμφώνησες με τις δύο τελευταίες, τότε έχεις μια αναπτυγμένη και ανοιχτή νοοτροπία σκέψης.

 

Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική και πνευματική κατάσταση ενός οργανισμού. Σύμφωνα με τον ορισμό της που διατυπώθηκε απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».

Η υγεία λοιπόν είναι κάτι που διαρκώς αλλάζει. Δεν είναι μια στατική κατάσταση αλλά μια πολύ δυναμική! Για τον λόγο αυτό, μπορεί ένας άνθρωπος που σήμερα το πρωί χαρακτηρίζεται «υγιής», το απόγευμα να έχει χάσει αυτή την ιδιότητα αλλα και το αντίθετο. Το γεγονός ότι κάποιος δεν εκφράζει υγεία αυτή τη χρονική στιγμή δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσει να ζει έτσι για την υπόλοιπη ζωή του. Μάλιστα, είναι καταγεγραμμένο πως για κάθε «ανίατη» ασθένεια στον κόσμο υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος που έχει θεραπευτεί! Ανίατη ασθένεια λοιπόν ή ανίατος άνθρωπος είναι το πιο σωστό;

Όλα τα παραπάνω λοιπόν αποτελούν μήνυμα ελπίδας. Η ίαση και η υγεία είναι μέσα μας προγραμματισμένα απο τη στιγμή που έρχομαστε στη ζωή μέχρι και τη στιγμή που φεύγουμε. Τι κάνουμε στο ενδιάμεσο καθορίζει την ποιότητα και την έκφραση των δύο αυτών τέλεια σχεδιασμένων προγραμμάτων.

Ποιά η διαφορά μιας γυναίκας 60 χρονών που αισθάνεται 80 και δεν μπορεί να χαρεί ούτε μια βόλτα ούτε ένα απόγευμα με τα εγγόνια της και μιας γυναίκας 60 χρονών που μπορεί να κάνει περισσότερες ασκήσεις απο μια 30χρονη στο γυμναστήριο και να κάνει ανάβαση στο βουνό μαζί με τα εγγόνια της; Και οι δύο έχουν 60 χρόνια ζωής. Η διαφορά τους είναι τι έκαναν καθημερινά μέχρι να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν 5 βασικοί πυλώνες της υγείας, η ξεκούραση, η διατροφή, η άσκηση, η θετική ψυχική στάση και η σωστή νευρολογική λειτουργία. Όσο πιο καλά φροντίζουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με αυτά τα 5, τόσες περισσότερες πιθανότητες να αποδόσει καλύτερα σύμφωνα με τον τέλεια σχεδιασμένο προγραμματισμό του!!

Κάθε μέρα είναι μια καινούρια ευκαιρία για ένα καλύτερο, πιο υγιής αύριο. Το φυσικό, χημικό και συναισθηματικό περιβάλλον το οποίο παρέχουμε για το σώμα και το μυαλό μας είναι πιο σημαντικό απο οτιδήποτε άλλο ως προς την ικανότητα ίασης και έκφρασης υγείας.

Η νευρολογική λειτουργία του οργανισμού αποτελεί το κέντρο ελέγχο μας. Το αντικείμενο της χειροπρακτικής είναι αυτό ακριβώς, η σωστή νευρολογική λειτουργία. Στο Ithaca Chiropractic Center επαναφέρουμαι το κατάλληλο περιβάλλον στο σώμα σου ώστε να μπορείς να εκφράσεις την ίαση και την υγεία και να βιώσεις έτσι την βέλτιστη δυνατή εκδοχή σου.

Έχεις εξετάσει ποτέ την λειτουργία του νευρικού σου συστήματος; Τίποτα δεν είναι πιο ακριβό απο μια –κλειστή νοοτροπία σκέψης- . Μην στέκεσαι εμπόδιο στον δρόμο σου. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο  22210-87068 και μάθε αν η χειροπρακτική μπορεί να σε βοηθήσει.