Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας συνεχώς περνάει μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επιβαρύνει και να προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα με c16cb3c9996006c46c4458280644ec66αποτέλεσμα να γίνονται αισθητά τα σημάδια της γήρανσης. Όταν παρέχουμε μια ισορροπημένη διατροφή στο σώμα μας, το ασκουμε τακτικά, διατηρούμε μια θετική ψυχολογική στάση στην καθημερινότητα μας και σιγουρευόμαστε πως τα κύτταρα μας δουλεύουν στο βέλτιστο επίπεδο, τοτε μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη διαδικασια της οξείδωσης και τα επιβαρυντικά αποτελέσμα
τα που μπορεί να επιφέρει.

Κατά τη διάρκεια της γήρανσης η Σπονδυλική Στήλη αλλάζει!

Καθώς γερνάμε η σπονδυλική στήλη περνά απο μια διαδικασία εκφυλισμού. Η χειροπρακτική φροντίδα βοηθάει τον οργανισμό να ανταποκρίνεται στις επιβαρύνσεις (σωματικές και διανοητικές) της καθημερινής ζωής, απαλλάσσοντάς το από τις βλαβερές συνέπειες που τις ακολουθούν. Για αυτό είναι σημαντικό να ελέγχουμε συστηματικά την λειτουργία της σπονδυλική στήλης και του νευρικού μας συστήματος, ώστε να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στις καταπονήσεις αυτές.

Ο ρόλος της Χειροπρακτικής φροντίδας στη διαδικασία της γήρανσης.

Η χειροπρακτική φροντίδα της Άνω Αυχενικής μοίρας εστιάζει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Κατά τη διαδικασία της γήρανσης είναι απαραίτητη η βέλτιστη λειτουργία όλων των συστημάτων του σώματος και η διατήρηρη της επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και κάθε κυττάρου. Διατηρώντας το νευρικό σύστημα σε καλή κατάσταση, εξασφαλίζουμε στο σώμα μας τη βέλτιστη αποδοτικότητα απο τη σωστή διατροφή και την τακτική άσκηση. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνες μειώνουμε παράλληλα τη διαδικασία της οξείδωσης και τις επιπτώσεις της στο σώμα.

Οφέλη της Χειροπρακτικής φροντίδας στις γυναίκες που θέλουν να βιώσουν ομαλά τη γήρανση και με χάρη. 

Διατηρώντας τη σωστή ευθυγράμμιση και λειτουργία της Άνω Αυχενικής μοίρας, το κεντρικό νευρικό σύστημα λειτουργεί σε υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης.

Μια άλλη ανησυχία που έχουν οι γυναίκες καθώ γερνούν είναι το «καμπούριασμα» της πλάτης τους. Η χειροπρακτική βοηθάει στην όρθια διατήρηση του σώματος, στην καλύτερη στάση, στην αίσθηση ελέγχου και ισορροπίας, επιβραδύνοντας έτσι τις επιπτώσεις των σκελετικών αλλαγών. Πέρα απο αισθητικούς λόγους, αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να σκοντάψουν, να πέσουν, να υποκύψουν σε τραυματισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάγματα.

Πως μπορεί η χειροπρακτική να οφελήσει εσένα; Έλα την Τετάρτη, στις 19.30 στο ‘Ithaca να ακούσεις την “Μεγάλη Ιδέα” και πως αυτή μπορεί να σε οδηγήσει στη βέλτιστη δυνατή εκδοχή σου!