Τι αντιπροσωπεύουν οι Χειροπράκτες;

Ως χειροπράκτες είμαστε υπερήφανοι για την φυσική, μη φαρμακευτική προσέγγιση που ακολουθούμε, για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να επιτύχουν τους στόχους που οι ίδιοι θέτουν για την υγεία τους. Γνωρίζουμε ότι η υγεία είναι μια κατάσταση ευημερίας, κοινωνικά, σωματικά και ψυχικά και όχι μόνο η απουσία ασθένειας και συμτωμάτων. Η αρχή πάνω στην οποία είναι βασισμένη η Χειροπρακτική είναι ότι το σώμα μας έχει την καταπληκτική, έμφυτη ικανότητα να θεραπεύσει τον εαυτό του. Δουλειά του χειροπράκτη είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού για το σκοπό αυτό περιβάλλοντος.

Επειδή το νευρικό σύστημα ελέγχει κάθε κύτταρο και όργανο στο σώμα μας, οι χειροπράκτες εστιάζουμε την προσοχή μας στην υγεία της σπονδυλικής στήλης. Η σπονδυλική στήλη στεγάζει το νευρικό σύστημα και πρέπει να είναι σωστά ευθυγραμμισμένη, καθώς και να κινείται λειτουργικά. Σε περίπτωση μη ευθυγράμμισης και μπλοκαρίσματος της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, βοηθούμε την σπονδυλική στήλη να επανέλθει σε ευθυγράμμιση ανατάσσοντάς την.

Η ιστορία της Χειροπρακτικής θεραπεύει την κώφωση

Η φυσική θεραπευτική τέχνη της χειροπρακτικής αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον μαγνητικό θεραπευτή που ονομάζεται D. D. Palmer το 1895. Σύμφωνα με την ιστορία, όλα ξεκίνησαν όταν ο Harvey Lillard- ένας άνθρωπος που ήταν κουφός από το ένα αυτί- πήγε να δει τον Palmer, ελπίζοντας ότι μπορεί να κάνει κάτι για να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του.

Όταν ο Palmer έμαθε ότι ο Lillard υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι, οποίος προηγήθηκε αμέσως πριν «εμφανιστεί» η κώφωση του, αξιολόγησε τη σπονδυλική του στήλη και παρατήρησε έναν σπόνδυλο στο πάνω μέρος του αυχένα να αποκλίνει σε υπέρμετρο βαθμό από την ευθυγράμμισή του.

Σύμφωνα με τον DD Palmer : «Είχα μια περίπτωση με έναν ασθενή ο οποίος είχε προβλήματα με την καρδιά του και δεν έβλεπε καμία βελτίωση. Εξέτασα την σπονδυλική του στήλη και βρήκα ένα εκτοπισμένο σπόνδυλο που πίεζε τα νεύρα τα οποία νευρώνουν την καρδιά. Έκανα ανάταξη στον σπόνδυλo και τότε ο ασθενής ανακουφίστηκε άμεσα από τον πόνο, χωρίς αυτό να αποτελεί τυχαίο περιστατικό. Τότε άρχισα να αναρωτιέμαι «Αν δύο ασθένειες τόσο ανόμοιες όπως η κώφωση και η καρδιακή πάθηση, προήλθαν απο την πίεση κάποιου νεύρου, υπήρχαν ίσως και άλλες ασθένειες που οφείλονταν σε παρόμοια αιτία; Έτσι άρχισαν να αναπτύσσονται σταδιακά η επιστήμη και η τέχνη της Χειροπρακτικής.

O DD Palmer επινόησε έτσι την Χειροπρακτική, η οποία πήρε το όνομα της από τις ελληνικές λέξεις «χειρ» και «πράττω», που σημαίνει «με τα χέρια». Από τότε η συγκεκριμένη επιστήμη εξελίχθηκε, ώστε να συμπορεύεται με τα ευρήματα της τεχνολογίας και τα αποτελέσματα ερευνών. Με αυτό τον τρόπο, εκατομμύρια κόσμος σήμερα επωφελείται από τη Χειροπρακτική φροντίδα.

Υπεξάθρημα

Στο επίκεντρο των πολυάριθμων ιστοριών –θαυμάτων της Χειροπρακτικής είναι μία έννοια που είναι γνωστή ως «υπεξάθρημα». Όταν ένας χειροπράκτης χρησιμοποιεί αυτη τη φράση, αναφέρεται σε μια μηχανική δυσλειτουργία της σπονδυλικής στήλης, η οποία επιφέρει ερεθισμό και μπλοκάρισμα στο νευρικό σύστημα. Στην περίπτωση του Lillard, τα νεύρα που επηρεάζουν την αίσθηση της ακοής υπολειτουργούσαν εξαιτίας ενός υπεξαρθρήματος. Όταν ο Palmer απελευθέρωσε το σώμα του από την δυσλειτουργία, η ακοή του αποκαταστάθηκε.

Για κάποιον άλλον, θα μπορούσε να είναι η ημικρανία.
Ή κάποιες γαστρεντερικές ενοχλησεις.
Ή –συμπληρώστε το κενό-
Δεδομένου ότι τα περισσότερα κύτταρα και τα όργανα μας ελέγχονται απο τα νεύρα που διέρχονται απο τον νωτιαίο μυελό, είναι συναρπαστικό να σκεφτούμε πόσες παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει ένα μπλοκάρισμα ή μια πίεση στο νευρικό σύστημα.

Γιατί να κάνουμε ένα check-up στον χειροπράκτη μας;

Πολλά αιτίες μπορούν να οδηγήσουν σε ενα σπονδυλικό υπεξάρθρημα, στην μη ευθυγράμμιση δηλαδή της σπονδυλικής στήλης και στο μπλοκάρισμο της επικοινωνίας του εγκεφάλου με του σώματος. Μερικές απο τις πιο κοινές αιτίες είναι:

– Η μη ευθυγράμμιση ενός σπονδύλου εξαιτίας μιας πτώσης, ενός ατυχήματος.
– Ολόκληρη λανθασμένη ευθυγράμμιση της σπονδυικής στήλης εξαιτίας κακής στάσης.
– Δύσκολη, τραυματική γέννα.
– Φλεγμονή αρθρώσεων που προκαλείται απο λειτουργική βλάβη κίνησης των αρθρώσεων.
– Φλεγμονώδης αντίδραση που προκαλείται απο κακή διατροφή, αφυδάτωση, χημικό και ψυχικό στρες.
– Οστεοπόρωση ή εκφυλιστικές αλλαγές της σπονδυλικής στήλης ή των μεσοσπονδύλιων δίσκων.
– Σφιχτοί, πιασμένοι μύες που «τραβούν» τους σπονδύλους σε μη ευθυγράμμιση.

Στο Ithaca βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους σαν και εσάς που ψάχνουν για τον φυσικό τρόπο να επαναφέρουν την υγεία τους. Θέλετε να μάθετε αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στη σπονδυλική σας στήλη σε σχέση με το νευρικό σας σύστημα; Τηλεφωνήστε τώρα στο 2221087068 / 6948876570 για να μάθετε εάν είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη χειροπρακτική φροντίδα που προσφέρουμε.