Χειροπρακτική 

Χειροπρακτική,

  • Η μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο μετά την κλασσική ιατρική και την οδοντιατρική.
  • Η μεγαλύτερη μη ιατρική θεραπευτική τέχνη.   
  • Ανεξάρτητος κλάδος υγείας που ειδικεύεται στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, επώδυνων συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων που οφείλονται σε μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης. Ακόμη, μελετά τις επιπτώσεις των προβλημάτων αυτών στο νευρικό σύστημα.

 

Αντικείμενο της είναι η σχέση δομής και λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και του νευρικού συστήματος.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χειροπρακτικής περίθαλψης είναι η μη χρησιμοποίηση φαρμάκων, επεμβάσεων και άλλων εξωτερικών μέσων. Έτσι, ανοίγεται ο δρόμος για τη φυσική ίαση των ασθενειών.

Αυτό, εξάλλου, δηλώνει και το ίδιο της το όνομα, που προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «χείρ» και «πράττω» και σημαίνει «αυτό που γίνεται με τη βοήθεια των χεριών».

 

Υγεία & Νευρικό Σύστημα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως υγεία ορίζεται: «Η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».

Η καλή υγεία εξαρτάται από την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και οργάνων. Αν εμφανιστούν εμπόδια στην επικοινωνία αυτή, τότε τα όργανα αρχίζουν να υπολειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία και την προδιάθεση του οργανισμού στην ασθένεια και τον πόνο. Τα εμπόδια αυτά τα ονομάζουμε υπεξαθρήματα.

Η βασική χειροπρακτική μέθοδος αντιμετώπισης των υπεξαθρημάτων είναι οι ανατάξεις, ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί, που πραγματοποιούνται στη σπονδυλική στήλη.

Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης που επιτυγχάνεται με την ανάταξη έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και κατ’ επέκταση την ανάκτηση της έμφυτης ικανότητας του σώματος για αυτοΐαση.

Το νευρικό σύστημα είναι ο γενικός συντονιστής και ρυθμιστής όλων των οργάνων και των λειτουργιών του οργανισμού. Ελέγχει όλες τις κινήσεις του σώματός μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνουμε. Επίσης, συντονίζει τις λειτουργίες του σώματος που δεν ελέγχονται άμεσα από εμάς, όπως τον ρυθμό που λειτουργεί η καρδιά μας, το έντερο, την αναπνοή, τις ορμόνες, την πέψη, τα επίπεδα σακχάρου, τις λειτουργίες ύπνου κτλ.

Η χειροπρακτική υποστηρίζει πως οι περισσότερες ασθένειες ξεκινούν από τη δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος.
Σκοπός της χειροπρακτικής φροντίδας είναι να αποκαταστήσει την λειτουργία του νευρικού συστήματος.

 

Φιλοσοφία

Η Χειροπρακτική αναγνωρίζει πως υπάρχει μία αρμονία στη φύση και πως το σώμα μας έχει την έμφυτη τάση να διατηρεί την φυσική του κατάσταση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη λειτουργία ενός πολύπλοκου δικτύου, αυτό του νευρικού συστήματος, που συντονίζει το σώμα.

Όταν ο χειροπράκτης ανατάσσει τον σπόνδυλο, προωθεί την ελεύθερη ροή νευρικής ενέργειας σε όλο μας το σώμα. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία και επιτρέπεται στο μηχανισμό αυτοΐασης να εκφραστεί στο μέγιστο δυναμικό του.

 

Χειροπρακτική ΄Ανω  Αυχενικής  Μοίρας 

Πολλοί γιατροί και θεραπευτές επικεντρώνονται στην εξάλειψη του πόνου και των συμπτωμάτων που φέρει ο ασθενής, καθώς και στην επιφανειακή αντιμετώπιση βαθύτερων προβλημάτων. Στο ΄Ithaca Chiropractic center ειδικευόμαστε στην εύρεση της βαθύτερης αιτίας των προβλημάτων υγείας σας, στην αντιμετώπιση αυτής και στην επαναφορά της υγείας, ώστε ο οργανισμός σας να λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ των οστών της άνω αυχενικής μοίρας και στην επιρροή που ασκούν στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθώς και του εγκεφαλικού στελέχους. Είναι αυτή η συγκεκριμένη σχέση η οποία επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης λειτουργίας, από την αίσθηση αφής των δακτύλων μας, την ρύθμιση ορμονών και την κίνηση. Ταυτόχρονα μας παρέχει την δυνατότητα να ακούμε, να βλέπουμε, να σκεφτόμαστε και να αναπνέουμε.

Η Χειροπρακτική μέθοδος της Άνω Αυχενικής Μοίρας εστιάζει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του κέντρου ελέγχου του σώματος: το εγκεφαλικό στέλεχος. Το εγκεφαλικό στέλεχος βρίσκεται στο ανώτατο τμήμα της αυχενικής μοίρας. Η αποκατάσταση της λειτουργίας αυτού του επιπέδου οδηγεί στην επαναφορά της υγείας και στην ανάκτηση της ικανότητας αυτοΐασης όλων των συστημάτων του σώματός μας.

Όλοι οι Δόκτορες Χειροπρακτικής Άνω Αυχενικής Μοίρας λαμβάνουν εκτενή εκπαίδευση διδακτορικού επιπέδου, έτσι ώστε να είναι ικανοί να εντοπίζουν και να διορθώνουν οποιαδήποτε δυσλειτουργία του εγκεφαλικού στελέχους, η οποία οφείλεται στη μη ορθή ευθυγράμιση των πρώτων αυχενικών σπονδύλων.

Στο ‘Ithaca Chiropractic Center χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με σκοπό τον ακριβή προσδιορισμό της φύσης του προβλήματος, την ορθή διάγνωση αλλά και την επιτυχή παρέμβαση.

Αν είστε κουρασμένοι από την επιφανειακή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας σας και την πρόσκαιρη ανακούφιση του πόνου και επιθυμείτε μία μακροχρόνια λύση που θα αντιμετωπίζει εις βάθος το πρόβλημά σας, τότε το ΄Ithaca Chiropractic Center μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς!

Καλέστε σήμερα για ένα ενημερωτικό ραντεβού χωρίς χρέωση.